Poslednjih nekoliko godina organizujemo speaking workshops (govorne radionice) gde se diskutuje neka zadata tema, obično predložena od strane polaznika, nešto što njih zanima i to se pokazalo vrlo korisno za aktivno korišćenje jezika i njihovo ‘progovaranje’.

Imamo i ‘reading corner’ – vreme posvećeno čitanju, gde čitamo što zajedno, što pojedinačno, knjige primerene tom nivou, razne časopise, brošure, članke  itd. nakon čega sledi uvek mala diskusija, naučimo po koju novu reč, frazu kako bi obogatili vokabular i stekli pravo znanje kroz jezik koji se ‘govori’ a ne samo iz udžbenika.

Kad se uči jezik, uči se i o kulturi ili kulturama gde se taj jezik govori, tako da organizujemo par proslava kao što su Noć veštica (Halloween) gde pravimo maskembal.  Za Novu godinu i Božić kao i za Uskrs, obično izdvojimo vremena da shodno nivou,  uporedimo neke običaje u različitim zemljama, provežbamo nov vokabular kroz razne igrice, unapredimo veštinu pisanja kroz npr. pismo Deda Mrazu ili učimo jezik kroz dramu, gde đaci izvode kratak komad na tom drugom jeziku.